Damwanden

Woont u aan het water en wilt u uw dat oeverkant of vlonder er netjes bij komt te liggen? Dan zijn damwanden of beschoeiingen iets voor u! Deze afbakeningen van het land, zorgen voor een mooie en praktische scheiding tussen water en land. Wij van BJB Bouw & Groenprojecten werken al jaren met dit soort projecten en we ondersteunen u dan ook graag bij het plaatsen van damwanden.

 

Damwanden en vlonders

Bij de plaatsing van een vlonders komen vaak ook damwanden kijken. Het is namelijk gebruikelijk dat onder het vlonder of aan de zijkant ervan het land wordt afgewerkt met damwanden of beschoeiing. Dit zorgt voor een netjes afgewerkte vlonder en weerhoudt het land ervan om in het water opgenomen te worden.

Ook onder het vlonder kunnen damwanden worden geplaatst, dit is bedoelt om het vlonder te verstevigen en/of bij te dragen aan het ontwerp.

Wilt u nu zowel een nieuw vlonder als nieuwe damwanden? Dat is voor ons van BJB ook geen enkel probleem. Wij verzorgen namelijk beide onderdelen voor zowel het ontwerp als de plaatsing en daarbij nemen wij u mee in het gehele proces!

Bovendien kunnen wij ook damwanden of beschoeiing, plaatsen of vervangen bij al aangelegde vlonders. Ook in dit geval zullen wij dan samen met u kijken naar wat er mogelijk is en hoe we het gaan aanpakken.

 

Damwanden en beschoeiing plaatsen

Damwanden

Naast dat damwanden of beschoeiing veel gebruikt worden bij vlonders, is het ook bedoelt om hoogteverschillen bij land en water te controleren. Met damwanden kan het hoogteverschil verminderd worden en wordt een stevige oeverkant gecreëerd. Daarnaast kan het ook extra ruimte opleveren voor uw tuin of land.

Damwanden kunnen namelijk de ruimte van het land verbeteren en is het zelfs mogelijk om in het water te gaan bouwen. Zo kun jij genieten van extra vierkante meters!

Beschoeiing

Heeft u nu te maken met grotere hoogteverschillen of grotere wateren, dan is wellicht de plaatsing van beschoeiing nodig. Het plaatsen van beschoeiing is een vakkundig werk en wij hebben daar dan ook onze specialisten voor. Deze klus moet namelijk in één keer goed gedaan worden om latere vervanging of herstel te voorkomen. De verankering is hierbij het belangrijkst en vraagt om uiterste zorgvuldigheid.

Weet u nu niet zeker of beschoeiing of damwanden aangebracht moeten worden bij uw oeverkant? Neem dan even contact met ons op. dan helpen we u graag verder en kunnen we u meer duidelijkheid verschaffen over deze kwestie!

 

De kosten van de plaatsing

De kosten van het plaatsen van damwanden of beschoeiing hangen af van de benodigdheden en handelingen die nodig zijn. Elke klus is weer anders en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Dit maakt het moeilijk om hier een standaard prijs aan te binden. Wij van BJB plaatsen damwanden in de omgeving van Almere en zijn lokaal een van de voordeligste partijen.

Wel is er dus de ruimte om te kiezen voor het begeerde materiaal en bepaald u zelf wat er wordt gedaan en gebruikt. Tijdens het eerste gesprek over de plaatsing zullen wij met u samen kijken naar de plannen en het ontwerp. Op basis daarvan stellen wij prijs op en weet u precies waar u aan toe bent.

 

Wilt u nu nog meer informatie of een afspraak met onze specialisten? Neem dan contact met ons op via de knop hier beneden!