Tuinhout

Bij het bouwen van een tuinhuis, overkapping, veranda of schutting wordt voornamelijk hout gebruikt. Ook voor andere elementen in de tuin kan er gebruik gemaakt worden van hout. Wij van BJB Bouw & Groenprojecten kiezen hierbij voor Douglas Hout. Het is naar onze mening het ideale hout voor elke tuinaanleg.

Dankzij de geweldige eigenschappen van het Douglas hout kan ook uw tuin er jaren prachtig bij komen te liggen!

 

Waarom Douglas hout?

Douglas hout heeft vele voordelen die het een van de fijnste houtsoorten op de markt maakt. Het hout zelf komt uit Noordwest Europa van milieuvriendelijke naaldbossen. Verder is het Douglas hout erg duurzaam aangezien het veel harde hars bevat met fijne eigenschappen.

De hars zorgt ervoor dat het hout sterk en hard blijft en minder gevoelig is voor schimmel dan de meeste andere houtsoorten. Het hout kenmerkt zich vooral door een erg lange nerf en staat bekend als een rechte, sterke, stabiele houtsoort. In tegenstelling tot vurenhout en andere houtsoorten zitten er weinig knoesten in Douglas hout.

Deze fantastische eigenschappen maken Douglas hout het beste tuinhout die er op de markt is!

Geschikt houtsoort voor: 

  • Veranda
  • Schutting
  • Tuinhuis/-kamer
  • Prieel
  • Overkapping
  • Carport
  • Plantenbakken
  • Vlonder

 

Het onderhoud van Douglas hout

Mede doordat Douglas hout erg duurzaam is en goed tegen een stootje kan, zult u weinig kosten hoeven te maken aan het onderhoud. Bovendien impregneren wij of beitsen (tegen vergrijzing) wij het hout zodat het geschikt is voor het buitengebruik. Op deze manier heeft u de zekerheid dat het hout er mooi blijft uitzien en niet vervalt.

Door te kiezen voor Douglas hout bespaart u op de lange termijn veel kosten aan onderhoud en revisie. Dit maakt het een ongelooflijk voordelige houtsoort.

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Mocht u nu hout in uw tuin willen aanbrengen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we graag met u mee naar wat er allemaal mogelijk is!